facebook pixelid facebook pixelid

Vagyonteremtés Befektetéssel

Startupfinanszírozás

Vagyonteremtés Befektetéssel

Startupfinanszírozás

STARTUP VIDEÓK  |  HOME  |  +36 70 388 2496
VIDEÓK  |  HOME  |  +36 70 388 2496

Dollármilliomossá válhat a Xiaomi recepciósa

Egyesek a lakásra félretett pénzüket forgatták be a cégbe, mások a hozományukat tették be a közösbe…

Nyolc évvel ezelőtt a Xiaomi első 56 dolgozója összesen 11 millió dollárt fektetett be a startupba.

Ez most, hogy a mobilgyártó tőzsdére lép, busás hasznot hozhat nekik

Egyesek a lakásra félretett pénzüket forgatták be a cégbe, mások a hozományukat tették be a közösbe.

Ma már a Xiaomi a világ egyik legsikeresebb és leggyorsabban növekvő mobilgyártója, évente több mint százmillió telefont ad el, és a tőzsdére lépve a dolgozók tulajdonrésze 1-3 milliárd dollárt érhet a Bloomberg szerint.

 

A hasznuk körülbelül 200-szoros

Az egész egy belső pletykával kezdődött, amikor elterjedt a cégben, hogy az alapítók a magánvagyonukat teszik be a cégbe, hogy finanszírozzák. Mások is rögtön be akartak szállni. A Xiaomi telefonok rendszerét fejlesztő Li Vej-hszing (Li Weixing) bankszámláján például 79 000 dollár volt, és rájött, hogy nem tudna belőle lakást venni. Megkérdezte inkább az alapítóktól, nem tehetné-e be inkább a cégbe.

 

A vállalat hr-részlegének recepciósa pár tízezer dollárnyi hozományát tette be, ez most 1-8 millió dollárt érhet

Vannak, akik ennél is többet, több tízmillió dollárt nyernek a részvénykibocsátással. Lej Csün (Lei Jun), a Xiaomi vezérigazgatója végül kénytelen volt 300 ezer jüanban (47 ezer dollár) limitálni a dolgozói befektetések összegét. Bár óriási volt az érdeklődés, aggódott, hogy mi van, ha elbukik a cég. Még ezzel is igen szép 9,4 millió dolláros összeget szerezhettek a dolgozók.

Az optimista becslések szerint, ha a részvénykibocsátással 100 milliárd dollárra nő a Xiaomi piaci értéke, az 56 szerencsés dolgozó összesen 3 milliárd dollárra tesz szert. A konzervatív előrejelzések alapján 1,4 milliárd lesz a jussuk.

 

FORRÁS: INDEX

Első online „Befektetési Fórum”  |  2019. február 6. szerda 18 óra

Szárnyal a Xiaomi, hét év alatt startupból 100 milliárd dolláros cég lettek

Miközben Amerika kereskedelmi és nemzetbiztonsági háborút folytat Kína két meghatározó mobilgyártója, a Huawei és a ZTE ellen, harmadik nagypályás versenytársuk, a Xiaomi a cég történetének egyik legjobb időszakát éli.

A szakértők szerint további 10 milliárd dollár jöhet be a céghez

A nemrég piacra dobott Xiaomi Redmi 5 és az 5 Plus ismét a csúcsmobilok alatti kategóriában nyújt megfizethető áron nagyon versenyképes ajánlatot, a cég pedig most bejelentette a már rég várt részvénykibocsátását. A bejelentés szerint a Hong Kong-i tőzsdén fognak megjelenni, aminek köszönhetően a szakértők szerint további 10 milliárd dollár jöhet be a céghez.

 

Ezzel a Xiaomi értéke valóban elérheti a 100 milliárd dollárt, ami annak tükrében igazán elképesztő, hogy a Xiaomi startupját csak 2010-ben alapították.

A 10 milliárd dolláros részvénykibocsátással ez lesz minden idők 15. legnagyobb tőzsdére lépése.

Miközben a világban túl van a csúcson az okostelefonok piaca, a Xiaomi továbbra is szárnyal. Tavaly 16 milliárd dolláros árbevételük volt. Bár a nagyon alacsony profitráta határozza meg a cég kereskedelmi politikáját, sok kicsi sokra megy: a várakozások szerint az idei nyereségük a 2 milliárd dollárt is elérheti.

Az első negyedévben 27 millió mobilt adtak el, a tavalyi hasonló adat több mint dupláját.

Ezzel a globális piacnak már a 7,5 százaléka az övék, amivel negyedikek a Samsung az Apple és a Huawei mögött. Bár Kínában a tévétől a drónokon át az elektromos járművekig mindenféle terméket piacra dobnak, bevételeik 70 százaléka még mindig a mobileladásokból jön.

A Xiaomi előtt a következő kihívás, amin a Huawei is dolgozik egy ideje: az olcsóbb telefonok vevőit rá kell vennie, hogy próbálják ki a prémium modelleket, és a minőségű termékeket is tőlük szerezzék be.

A tőzsdei bevezetéstől várt 10 milliárd dollárt a Xiaomi 30 százalékban a preferált teches üzletágakra (főleg mesterséges intelligenciára és IOT-re), 30 százalékban kutatás-fejlesztésre, 30 százalékban pedig a további globális terjeszkedésre szánja.

 

FORRÁS: INDEX

Első online „Befektetési Fórum”  |  2019. február 6. szerda 18 óra

Első online „Befektetési Fórum”  |  2019. február 6. szerda 18 óra

STARTUP VIDEÓK  |  HOME  |  +36 70 388 2496
VIDEÓK  |  HOME  |  +36 70 388 2496

Safis-EVO Zrt.

Vagyonteremtés Befektetéssel

Startupfinanszírozás

Minden jog fenntartva © 2018. | Safis-EVO Zrt.
Központ: 1107 Budapest, Zágrábi u. 1.
adószám: 25041853-2-42
cégjegyzékszám: 01-10-048223