facebook pixelid facebook pixelid

Vagyonteremtés Befektetéssel

Startupfinanszírozás

Vagyonteremtés Befektetéssel

Startupfinanszírozás

STARTUP VIDEÓK  |  HOME  |  +36 70 388 2496
VIDEÓK  |  HOME  |  +36 70 388 2496

Tőkebefektetés a szakértő szemével

FIX TV | Üzletről 30 percben – A tőkebefektetések világa (VIDEÓ)

Kattintson a fenti videóra és nézze meg ezt az alig fél órás, szemfelnyitó szakmai interjút!

Első online „Befektetési Fórum”  |  2019. február 6. szerda 18 óra

Sikeres emberek titkos szokásai

Nincs két egyforma életút, a világ legmenőbb üzletembereinek életében mégis vannak bizonyos alaptörvények, szokások, amelyek nem véletlenül jellemzik őket.

Sokan azt gondolják, hogy a siker csak szerencse kérdése. A „Jó helyen, jó időben” elve azonban kevés volna egy teljes élet sikeréhez

A sikeres embereket szerencse helyett sokkal inkább a kemény munka, a bátor döntések, a nyitott szemléletmód és a szenvedélyes munkatempót jellemzi. Azonban azt is tudnunk kell, hogy nincs recept a gyors siker elérésére. Az eredmény létrejöttéhez szükséges szokások és a gondolkodásmód nem egy éjszaka alatt fejlődik ki, hanem rengeteg próbálkozás és tapasztalatgyűjtés során. Sikeres emberek szokásait és viselkedést tanulmányozni mindannyiunk számára inspiráló lehet. Ezek munkahelyi mindennapjaikba való beépítésével saját teljesítményünk is javulhat, és nagyobb eséllyel érhetünk el üzleti sikereket.

 

1. Merjünk kockázatot vállalni!

„Légy elég bátor ahhoz, hogy kövesd a szíved és a megérzésedet. Ők valahogy már tudják, valójában mivé is válhatnál. Minden más csak másodlagos.” – mondta Steve Jobs. Amíg a legtöbb ember arra vár, hogy egy szép napon majd bekopogtat hozzá a siker, a legsikeresebb emberek a tettek mezejére lépnek. Eltökélten és módszeresen tesznek azért, hogy megteremtsék saját boldogságukat. Többségüket azonban nem a győzelem iránti vágy hajtja, hanem az, hogy kihozzák a bennük rejlő képességek maximumát.

 

2. Tegyünk fel pontos kérdéseket!

John Maxwell író és üzleti tanácsadó szerint ahhoz, hogy a siker ajtói kinyíljanak előttünk, jó kérdéseket kell feltennünk. Minél jobb kérdéseket teszünk fel, annál nagyobb lehetőségek nyílnak meg előttünk. A jó kérdés többet ér száz középszerű kérdésnél, ezért a sikeres ember megfontolt kérdező. Tudnunk kell tehát, hogy mit kérdezünk, de legalább olyan fontos, hogy kinek tesszük fel az adott kérdéseket. Nem szabad visszarettennünk attól, hogy akár nagy embereket, a téma szakértőit keressük meg. A jó kérdés a folytonos fejlődés és az életen tártó tanulás feltétele.

 

3. Vállaljuk a felelősséget!

A rendkívül sikeres emberek nem keserednek el a kudarc miatt. Semmi másból nem lehet ugyanis annyit tanulni, mint a bukásainkból. A továbblépéshez rugalmasnak és erősnek kell lennünk, mint a nád. Ugyanakkor tudnunk kell felelősséget vállalni döntéseinkért, legyenek azok akár a múltban meghozott, sikertelen döntések is. Ez a gondolkodásmód inspiráló és vonzó lesz a partnerek, kollégák, üzlettársak előtt is. „A kudarc csak egy lehetőség az újrakezdéshez, ezúttal sokkal intelligensebben.” – Henry Ford.

 

4. Cselekedjünk!

Nem álmodoznak, nem tervezgetnek, hanem cselekednek – ez a sikeres emberek jellemzője. Állandóan dolgoznak, és nem érik be kevesebbel, csak azzal, amit eltökéltek. Ismérvük, hogy roppant elfoglaltak, produktívak és proaktívak. Nem félnek a plusz munkától, nem riadnak vissza attól sem, hogy munkájuk lesz az életük. Ha elbuknak, újrakezdik, de rendületlenül a céljuk felé törnek. A túlzásba vitt, monoton munka és stressz például migrénhez, kiégéshez, vezethet. Ennek elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy megtanuljuk kezelni a munkamániát, és eredményesen szálljunk szembe a munkahelyi stresszel.

 

5. Építsünk kapcsolatokat!

Már Theodore Roosevelt is tudta: „A siker legfontosabb összetevője, hogy tudjunk jól kijönni az emberekkel.” A sikeres emberek pedig pontosan tudják, ahhoz, hogy céljaikat megvalósítsák, társakra van szükségük. Lehet szakmai vagy személyes kapcsolat, a munka sikere kapcsolatokon múlik. Ha nem találunk társakat, akkor hogyan is bízhatnának bennünk? A gyümölcsöző kapcsolatok titka, hogyha kell, akkor a személyes feszültségekről is megfeledkezünk, és a cél érdekében együttműködünk. Nyitottnak kell lennünk a visszajelzésekre, és mi magunk is kifejezhetjük véleményünket a másik munkájáról. De a lényeg az együttműködésen van! Arra is ügyeljünk, hogy lehetőleg minél több sikeres emberrel építsünk ki jó viszonyt. A sikeres emberek társasága az egyik leghatékonyabb inspirációs módszer.

 

FORRÁS: INDEX

Első online „Befektetési Fórum”  |  2019. február 6. szerda 18 óra

Első online „Befektetési Fórum”  |  2019. február 6. szerda 18 óra

STARTUP VIDEÓK  |  HOME  |  +36 70 388 2496
VIDEÓK  |  HOME  |  +36 70 388 2496

Safis-EVO Zrt.

Vagyonteremtés Befektetéssel

Startupfinanszírozás

Minden jog fenntartva © 2018. | Safis-EVO Zrt.
Központ: 1107 Budapest, Zágrábi u. 1.
adószám: 25041853-2-42
cégjegyzékszám: 01-10-048223